Jan 18 2019
Helena Norrman ny Managing Director i JKL och Partner i Kekst CNC

Helena Norrman blir Partner i den globala strategiska kommunikationsbyrån Kekst CNC. Hon kommer också att bli ny Managing Director i JKL, Kekst CNCs nordiska gren.

Helena Norrman är idag marknads- och kommunikationsdirektör i Ericsson. Hon leder koncernens globala marknadsföring och företagsrelationer samt ingår i Ericssons koncernledning. Hennes ansvar omfattar marknadsföring, varumärke, kommunikation, hållbarhet och samhällsrelationer.

”Jag är väldigt förväntansfull över att börja i Kekst CNC och JKL, vid en tid då kommunikation har blivit en viktig del av företags beslutsprocesser och strategier. Efter 20 år på beställarsidan, varav sju år i Ericssons koncernledning, ska det bli spännande att ta mina erfarenheter till strategisk kommunikationsrådgivning i en global byrå. Jag ser också fram emot att leda ett fantastiskt team av högkvalificerade och erfarna kommunikationsproffs i Stockholm och att arbeta med globala klienter som en del av Kekst CNC-teamet”, säger Helena Norrman.

"Jag är väldigt förväntansfull över att börja i Kekst CNC och JKL, vid en tid då kommunikation har blivit en viktig del av företags beslutsprocesser och strategier. Efter 20 år på beställarsidan, varav sju år i Ericssons koncernledning, ska det bli spännande att ta mina erfarenheter till strategisk kommunikationsrådgivning i en global byrå. Jag ser också fram emot att leda ett fantastiskt team av högkvalificerade och erfarna kommunikationsproffs i Stockholm och att arbeta med globala klienter som en del av Kekst CNC-teamet."

Helena Norrman

”Det finns få kommunikatörer i Europa med Helenas erfarenhet. I Ericsson omvandlade hon affärsstrategi till effektiv kommunikation som formade koncernens varumärke och ställning. Hennes erfarenhet av att använda kommunikation för att stödja tillväxt och förändring, är kärnan i vad Kekst CNC gör för våra kunder på global nivå. Helena kommer att bidra till vår ambition att bygga den ledande globala strategiska kommunikationskonsultbyrån. Vi är glada att välkomna henne till vårt team", säger Bernhard Meising, VD i Kekst CNC.

Maria Grimberg, idag Managing Director och Partner i JKL, har beslutat sig för att lämna företaget.

”Jag har aldrig haft en enda tråkig dag under mina år på JKL och jag är tacksam för att jag har fått arbeta med så många professionella klienter, smarta och roliga kolleger och i många avgörande och professionellt utmanande situationer. För några månader sedan bestämde jag mig för att det var dags för en förändring och jag ser verkligen fram emot ett nytt kapitel”, säger Maria Grimberg.

”Maria är en av de mest imponerande rådgivare som jag har haft förmånen att arbeta med. Det är självklart tråkigt att hon slutar, men vi respekterar hennes vilja att göra något annat efter så lång tid i företaget. Alla i Kekst CNC och JKL är djupt tacksamma för hennes insatser och engagemang i så många år”, fortsätter Bernhard Meising.

Maria Grimberg kommer att gå vidare till en roll som kommunikationsdirektör i bygg- och fastighetsutvecklingsföretaget NCC.

Helena Norrman började i Ericsson 1998 och arbetade då med mediarelationer. 2006-2008 var hon chef för internkommunikation. 2008 adderade hon marknadskommunikation till sitt ansvar och 2011 blev hon till kommunikationsdirektör. Tre år senare tog hon rollen som marknads- och kommunikationsdirektör, för att skapa en mer integrerad marknadsförings- och kommunikationsfunktion. Innan Ericsson arbetade Helena Norrman på JKL mellan 1997-1998. Hon är civilekonom från Internationella ekonomlinjen vid Linköpings universitet.

Helena Norrman kommer att börja i sin nya roll senast den 1 juli.

Kekst CNC skapades i slutet av 2018 när två av världens främsta strategiska kommunikationsföretag, Kekst, grundat 1970, och CNC, grundat 2002, integrerade sina team och kompetenser för att bygga en ledande global strategisk kommunikationskonsultbyrå. Vårt globala team med mer än 250 erfarna experter hjälper kunder från våra 12 kontor i New York, London, München, Berlin, Frankfurt, Bryssel, Tokyo, Seoul, Hongkong, Dubai, Abu Dhabi och Stockholm, där Kekst CNC går under namnet JKL. Kekst CNC anlitas som rådgivare kring bland annat frågor som berör M&A, aktieägaraktivism och bolagsstyrning, kriskommunikation, omstruktureringar, regulatoriska processer, rättsprocesser, investor relations, börsnoteringar, issues och reputation management, förändringsprocesser och medarbetarkommunikation samt digital och social kommunikation. Kekst CNC ingår i Publicis Groupe, världens tredje största kommunikationskoncern.

Mediakontakt

Anders Lindberg
+46 (0)708 14 23 15
anders.lindberg@jklgroup.com