May 10 2019
Tobias Lennér blir rådgivare på JKL

Tobias Lennér – med en bakgrund som affärsjournalist och med chefsroller inom investor relations och bolagskommunikation – blir ny Industrial Advisor på JKL.

Tobias Lennér har unik erfarenhet från kommunikations- och tjänstesektorn, med affärs- och organisationsutveckling som röd tråd. Han inledde sin karriär som affärsjournalist vid Sveriges Television. I början av 2000-talet var Tobias chef för Telias IR, press och externa relationer, och byggde då upp koncernens IR-funktion i samband med bolagets börsnotering. Därefter har han varit VD för Halebop, SF Sverige, The Phone House och affärsområdeschef för Comhem Företag. Tobias har också varit ordförande och styrelseledamot i flera branschföreningar och är i dag styrelseordförande i bostadsutvecklingsföretaget Prime Living, noterat på First North Premier.


”Tobias kommer att ytterligare stärka JKLs redan attraktiva erbjudande inom strategisk och finansiell kommunikation. JKL, som sedan 2017 är en del av den globala rådgivaren KekstCNC, toppade Mergermarkets senaste helårsrankning av kommunikationsrådgivare i Norden, både sett till antal och storlek på transaktioner. Att han har lett flera högintressanta bolag inom telekom-, detaljhandels- och mediesektorn flyttar också tydligt fram JKLs position i dessa branscher”, säger Anders Lindberg, Founding Partner i JKL.


”Jag hoppas vara en länk mellan den expertis, kreativitet och nyfikenhet som finns på JKL och det näringsliv där jag är aktiv sedan mer än 20 år. Framför allt i olika former av finansiell kommunikation, men också när JKL hjälper företag i positionering, förändring och kris. JKL är i ett spännande momentum genom sammanslagningen med Kekst CNC. Timingen kunde inte vara bättre för mig att göra detta”, säger Tobias Lennér.


JKL var 2007 bland de första i kommunikationsbranschen att rekrytera så kallade Industrial Advisors. Tanken – både då och nu – är att erbjuda en flexibel plattform för personer som fortfarande är operativt aktiva i näringslivet, samtidigt som dessa bidrar med sin unika kompetens till JKLs kunder.

 

För ytterligare information:
Anders Lindberg, 070-814 23 15, anders.lindberg@jklgroup.com

Tobias Lennér, 070-661 83 37, tobias.lenner@jklgroup.com